Manipulátorok
Belelapozok
No items found.
Manipulátorok
Sheera Frenkel – Cecilia Kang
,
,
…nem gondoltuk végig, hogy a hírfolyam algoritmusa megváltoztatja a kultúránkat, befolyásolja a választásokat, és megerősíti a nacionalista vezetőket. Az államnak felelősségre kell vonnia Markot.

A The New York Times két újságírója a színfalak mögé invitálja az olvasót, hogy bemutassa korunk egyik legnagyobb sikertörténete, a Facebook igazi arcát.

Az óriáscégről, amely új alapokra helyezte az emberek közötti kapcsolattartás módjait, kiderült, hogy a felhasználók személyes adataival kereskedik, algoritmusai felgyorsítják, sőt tudatosan erősítik fel a megtévesztő, gyűlöletkeltő és kirekesztő szólamokat a profit érdekében. A fejlesztők azt az utasítást kapták, hogy kerül, amibe kerül, de láncolják a platformhoz a felhasználókat, ugyanis figyelmük minden rezdülése pénzzé tehető, ami az elsődleges szempont, még akkor is, ha ez a gyűlöletbeszéd, az összeesküvés-elméletek terjedését vagy épp a párbeszédre képtelen véleménybuborékok kialakulását eredményezi. Amíg a fogyasztók és a törvényhozók az adatvédelem sérülékenységével és az álhírek nyugtalanítóan gyors terjedésével voltak elfoglalva, a Facebook a világ legmohóbb adatbányász-gépezetévé vált, elképesztő extraprofitot termelt, és agresszív lobbitevékenységgel védte dominanciáját.

Sheera Frenkel és Cecilia Kang egyedülálló tényfeltáró munkájukban lerántják a leplet a cégen belüli bonyolult politikai játszmákról, feltérképezik a szövetségek és rivalizálások hálózatát, hogy rávilágítsanak a techóriáson belüli végzetes ellentmondásokra.

Alcím:
A Facebook-diktatúra
Eredeti cím:
Oldalszám:
384
ISBN:
9789635721221
Megjelenés:
Borító:
Fordítás:
Megosztás:
A szerzőről:
Sheera Frenkel – Cecilia Kang
Tovább
További könyvei:
No items found.
Kapcsolódó könyvek:
Családhatározó
Bátki Anna
Családhatározó
A sokszínűség pszichológiája
Egyetértés vadásztársaság
Majtényi György
Egyetértés vadásztársaság
Horty, Rákosi, Kádár és napjaink vadászai
Összeesküvés Ferenc pápa ellen
Andreas Englisch
Összeesküvés Ferenc pápa ellen
A titkos vatikáni szövetség
Ne maradjon kettőnk között
Hernádi Judit & Tarján Zsófia
Ne maradjon kettőnk között
Kobani lányai
Gayle Tzemach Lemmon
Kobani lányai
Bátor nők az Iszlám Állam ellen
A szerzőről:
További könyvei:
Sheera Frenkel – Cecilia KangSheera Frenkel – Cecilia Kang
Tovább
További könyvei:
No items found.